Қазақстан Республикасында ақылы білім берудің ұйымдастырушылық-құқықтық мəселелері - Алтынбасов, Б.О. (ҚарМУ баспасы, 2014)
Мақалада Қазақстан Республикасының білім жүйесіне сипаттама беріліп, түрлі деңгейде білім берудің ерекшеліктері қарастырылған. Ақылы білімнің мемлекет пен қоғам үшін пайдасы мен зияны көрсетілген. Ақылы білімнің дамуына салыстырмалы талдау жасалған. Ақылы білімнің ұлттық адами капиталды қалыптастырудағы рөлі айқындалған. Қоғам мен мемлекеттің элитасы жəне адами əлеует мəселелері зерттелген. Ақылы білім беру қолданыстағы заңнамада қаншалықты бекітілген жəне қандай заңнамалық олқылықтар бар екендігі айтылған. Зерттеу нəтижелері бойынша ғылыми негізделген ұсыныстар жасалған.
Организационно-правовые вопросы платного образования в Республике Казахстан
Organizational and legal issues of commercial education in the Republic of Kazakhstan
Keywords: білім жүйесі; ақылы білім беру; қолданыстағы заңнама; адами капитал; элита