Внешнеполитические аспекты национальной безопасности Республики Казахстан - Абдакимова, Д.А. (Изд-во КарГУ, 2012)
Мақала Қазақстан Республикасының ұлттық қауіпсіздігімен қамтамасыз ету үрдісіндегі сыртқы саясаттың рөлі жөніндегі мəселені талқылауға арналған. Автор мемлекеттің ұлттық мүдделерінің сыртқы саясаты мен ұлттық қауіпсіздігінің ара қатынасын қарастырып отыр. Мақалада Қазақстан Республикасы ұлттық қауіпсіздігімен қамтамасыз ету мақсатында суверенитеттің қалыптасқан уақытынан бастап мемлекеттің сыртқы саясаяттық қызметіне баға берілген. Атап айтқанда, Қазақстанның əр түрлі интеграциялық бірлестіктеріне қатысуы туралы сараптама жүргізілген. The article considers the role of foreign policy in the process of ensuring the national security of the Republic of Kazakhstan. The author considers the relationship of foreign policy, national interests of national security. This article assesses the foreign policy of the state since gaining independence in the prism of national security of the Republic of Kazakhstan. In addition, analysis of Kazakhstan's participation in various integration associations.