Қазақ елінің болашағы үшін күрескен біртуар тұлға Санжар Асфендияровтың тарихи мұрасы. Туғанына 125 жыл толуына орай - Каренов, Р.С. (Қарму басп., 2014)
ХХ ғасырдың басындағы қазақ зиялыларының ұлы өкілдерінің бірі Санжар Асфендияровтың өмірі мен қызметі баяндалған. Оның өз дəуірінің буырқанған саяси оқиғалары арасында елеулі рөл атқарғандығы туралы айтылған. Оның қазақ мемлекеттілігінің қалыптасуында үлкен маңызға ие болған келелі үдерістерге қатысып отырғаны туралы пайымдалған. Жас республиканың білім беру жəне денсаулық сақтау жүйелерінің құрылуы мен қалыптасуында оның зор рөл атқарғандығына ерекше көңіл бөлінген. Отандық ғылым мен білім беру саласындағы оның сан қырлы шығармашылық қызметіне баға берілген. Санжар Асфендияровтың өмірі қайғыға толы болса да, ол өзінің туған жеріне елеулі із қалдырғаны туралы қорытынды жасалған. Оның еңбектері Қазақстан мемлекеттілігі үшін үлкен үлес болып табылатындығы, ал ол жазып қалдырған сөздердің қазіргі кезге дейін үлкен мағына мен маңызға ие екендігі туралы ой топшыланған.
Историческое наследие неутомимого борца за будущее казахского народа Санжара Асфендиярова. В честь 125-летия со дня рождения
Historical heritage of the tireless fighter for the future of the Kazakh people of Sanzhar Asfendiyarov. In honor of the 125th anniversary since birth
Keywords: көрнекті өкілі; мұра; мамандар; дайындау; оқу орны; ұйымдастырушы; тарих; деректер; қуғын-сүргін; қайраткер; есте қалдыру