Білімге негізделген экономика қоғам дамуының заңды кезеңі ретінде - Тусупбаева, Б.С.; Мұқатай, А.Д. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2021)
Мақалада қоғам дамуының заңдылықтары қарастырылған және постиндустриалды дәуірдің дамуы классикалық экономикалық ресурстар мен басқару процестерін қайта қарастыруға әкелетіні негізделген. Қазіргі уақытта білім жеке компаниялардың да, тұтастай алғанда экономиканың да экономикалық дамуының негізгі элементтеріне айналды, бұл басқарудың қазіргі кезеңінде білімге негізделген экономиканың қалыптасуына алып келеді. Мұндағы оның жұмыс істеуін қамтамасыз етудегі негізгі рөл университетке беріледі.
Keywords: аграрлық қоғам; индустриялық қоғам; постиндустриалды қоғам; білімге негізделген экономика; білім экономикасы; институционалдық құрылымы