Оқу әрекетінде балалардың ақыл - ой қабілетін дамыту мүмкіндіктері - Жандилдина, Р.Е.; Темирханова, Қ.Ш.; Ильяшева, Л.Б. (Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Ақыл-ой тәрбиесі-балалардың белсенді ойлау қызметінің дамуына ересектердің мақсатты ықпалы. Ол қоршаған дүние туралы түсінікке жеңіл білімдерді хабарлауды, оларды жүйелеп отыруды, танымдық мүдделерді интеллектуальдық дағдылар мен іскерлікті қалыптастыруды, танымдық қабілеттерді дамытуды қамтиды.
Возможности развития умственных способностей детей в учебной деятельности
Opportunities for the development of mental abilities of children in educational activities
Keywords: ақыл-ой тәрбиесі-балалардың белсенді ойлау қызметінің дамуына ересектердің мақсатты ықпалы; ол қоршаған дүние туралы түсінікке жеңіл білімдерді хабарлауды, оларды жүйелеп отыруды, танымдық мүдделерді интеллектуальдық дағдылар мен іскерлікті қалыптастыруды, танымдық қабілеттерді дамытуды қамтиды