Контекст — семиотикалық бірлік - Құсайынова, Ж.А. (ҚарМУ баспасы, 2010)
Мақалада контекстінің семиотикалық бірлік сияқты қызметтері қарастырылды, сонымен қатар грамматикалық бірліктердің семантикалық жəне құрылымдық тұстарының өзара əрекеттестігі заңдылықтарына талдау жасалды. Контекст арқылы шешімін табатын лексикалық бірліктер семантикалық өрістерінің кеңеюі мен тарылуы жөнінде айтылды. Бұл мəселе талдаудың салыстырма- лы деңгейінде қарастырылған.
Контекст — семиотическая единица
Context — a semiotic unit
Keywords: контекст; семиотикалық бірлік; мəтін; модальділік; семиотикалық белгілер; модальділік санаты; коммуникативтік қарым-қатынас; семиотикалық кеңістік