Профессиональная методическая компетенция учителя иностранного языка - Курамаева, Г.Н. (Изд-во КарГУ., 2010)
Макалада шет тілі оқытушысының кəсіби əдістемелік құзыреттілігін қалыптастыру мəселесі философия, педагогика, психология ғылымдар тұрғысынан терең зерттеліп, ғылыми тұжырым шығарылған. Шет тілдерді оқытудың басты мақсаты — шетел ортада жеңіл бағытталуды жəне əр түрлі жағдайлардан дұрыс шығу амалын табу, яғни қарым-қатынасқа үйрету. Сондықтан оқушыны шет тілінде қарым- қатынас процесіне аудиторияда жасалған шетел қарым-қатынас жағдайларында дайындау қажет. Бұл оқыту процесі қарым-қатынас процесінің үлгісі ретінде коммуникативті оқытудың негізі болып табылады.
Keywords: иностранный язык; профессиональная методическая компетенция