Шариғат пен қазіргі кездегі мұсылман құқығының өзара байланысы мен өзара ықпалы - Ахметова, Н.С.; Ғалы, Ж.О. (ҚарМУ басп., 2010)
Мақалада мұсылман елдеріндегі құқықтық жүйемен қоса, негізгі бағыттардың жəне екі жақты өзара байланыстың жəне өзара əрекеттесудің формасын анықтайтын, мұсылман құқығындағы шариғат пен кодификацияланған заңнамалардың қиысуына рұқсат ету мəселелері қарастырылған.
Взаимосвязь и взаимовлияние шариата и современного мусульманского права
Interrelation and vzaimokvliyaniye of Sharia and modern Muslim right
Keywords: шариғат; мұсылман құқығы; вакф; фикх; иджтихад; норма; қағида; заңнама