МЕТОДИКА ПРЕПОДАВАНИЯ ОСНОВ ЭЛЕКТРОМАГНЕТИЗМА В СРЕДНЕЙ ШКОЛЕ С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ ИНТЕРАКТИВНЫХ ТЕХНОЛОГИЙ - Ильина, Л.Ф.; Нурсултанова, А.Х. (Изд-во КарГУ., 2009)
Мақалада мектепте жектілікті түрде тереңдетіліп оқытылмайтын «Электр жəне магне- тизм» бөлімі қарастырылады. Біздің əдіс электростатикалық жəне гравитациялық өріс ана- логиясы мен магнит өрісінің кернеулігін кірістіруге негізделген. Сонымен қатар Био-Савар- Лаплас заңы мектеп курсында қарастырылмайды, бірақ ол есеп шығару жолын жеңілдетеді. Мектеп қабырғасында көптеген зертханалық жұмыстарды орындауға мүмкіндік болмаған- дықтан, біз «Магнетик» тақырыбына виртуалдық зертханалық жұмысты пайдалануды ұсы- намыз. In article is considered section of electromagnetism which insufficiently deeply is considered at school. Our method is based on introduction of intensity of a magnetic field, by analogy with electrostatic and gravitational fields. Besides, in a school course the law of Bio-Savar-Laplas is not considered, though consequences from it considerably facilitate the decision of problems.Many laboratory works on electromagnetism cannot be carried out in the conditions of school, therefore we suggest to use virtual laboratory work on a theme «Magnetiki».
Keywords: методика преподавания; основа электромагнетизма; средняя школа; использование интерактивных технологий