Реализация казахстанской государственной программы «Путь в Европу» по вопросам выборного законодательства - Сарсембаев, М.А. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақала халықаралық жəне қазақстандық сарапшылардың ұсыныстарын ескере отырып, Қазақстан Республикасындағы сайлау заңнамасын жетілдіру мəселелеріне арналған. ЕОҚҰ, Еуроодақ жəне Еурокеңестің ұсыныстарына сəйкес, «Қазақстан Республикасының сайлау туралы» Конституциялық заңына өзгерістер мен толықтыруларды енгізу қарастырылған. Автор осы көрсетілгендерді ҚР демократиялық дамуында алғашқы қадам ретінде бағалайды. Given article is devoted questions of perfection of the selective legislation in RК taking into account offers of the international and Kazakhstan experts within the limits of Government program realisation «the Way to Europe» for 2009–2011. The author analyzes the amendments introduced in the Constitutional Law On elections in RK which have been offered by representatives of OSCE, the EU, the Council of Europe and regards them as a result as the next step to democratic development of RK.