ПОЗНАВАТЕЛЬНЫЙ ИНТЕРЕС КАК СРЕДСТВО ОБУЧЕНИЯ - Байоразова, А.Ж. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада танымдық қызығушылық оқытудың күшті құралы ретінде көрінетіндігі айтылады. Оқу үдерісінде оқушының танымдық қызығушылығын дамыту үшін, оқушының ішкі күшін есепке ала отырып, соған сүйену керектігі жəне оның ішкі түйсігін, қиял əлемін, сезімін, əсерін ескеру керектігі қарастырылады. Сабақтан тыс қызметтің оқушылардың танымдық белсенділік құруы — олардың барысында қатынастың ерекше түрін көрсету. Осы қатынас білімдердің дербес тауып алуында оқушылардың қажеттілік құруына жағдай жасайды.
Keywords: познавательный интерес; средства обучения