Жергілікті бюджеттің атқарылуының тиімділік аудитіндегі цифрландырудың рөлі - Аленова, А.А.; Айтуган, Н.М.; Курмангали, А.Ж.; Серикова, М.А. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2021)
Бюджеттің атқарылуы - бюджеттік үдерістің қорытынды (аяқталу) сатысы. Мұнда бюджеттік қор қалыптасып, пайдаланылады. Негізгі міндеттер - салықтар мен салыққа жатпайтын кірістің толық және уақытылы қаржыландыру. Бюджеттің атқарылуын ұйымдастыру, оның атқарылуының өзі және бюджеттік қаражатын басқару атқарушы билік органдарына жүктелген. Бұл тақырып өте өзекті, өйткені қазіргі бюджет шығыстары мен кірістерініңң тиімді бөлінуі, қаралуы арқылы мемлекеттік саясаттың тиімді жүзеге асуы жүзеге асады. Мақалада Ақтөбе облысы бойынша бюджеттің кірістер мен шығыстар бөлімінің атқарылуына талдау жасалып, талдау нәтижесі арқылы анықталған мәселерді шешу бойынша ұсыныстар көрсетілген.
Keywords: тиімділік аудиті; жергілікті бюджеттің атқарылуы; цифрлық трансформация; кірістер; шығыстар