Об осуществимости и сходимости одного алгоритма методом параметризации - Джумабаев, Д.С.; Темешева, С.М. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақалада параметрлеу əдісі негізінде параметрінен үздіксіз тəуелді қарапайым дифференциалдық теңдеулер үшін бейсызық екі нүктелі шеттік есептер əулетінің шешімі бар болуының мəселелері қарастырылған. Зерттеліп отырған есептің жуық шешімін табу алгоритмі тұрғызылған. Бастапқы берілімдер терминдерінде ұсынылған алгоритмдердің жүзеге асуының, жинақтылығының, сонымен бірге қарапайым дифференциалдық теңдеулер үшін бейсызық екі нүктелі шеттік есептер əулетінің оқшауланған шешімінің бар болуын қамтамасыз ететін жеткілікті шарттары тағайындалған. In the work on base of the parameterization’s method questions of existence of the solving the family of nonlinear two points boundary value problems are researched for ordinary differential equations, continuously depending from parameter of family. The algorithm of finding of approaching solution is constructed of the investigating problem. In term of the initial date are received sufficient conditions practicability, convergence of the offered algorithm, simultaneously providing existence of the isolated solution of family nonlinear boundary value problems for ordinary differential equations.
On a practicability and convergence of the algorithm of parametrization’s method