Білім беру жүйесінде заманауи технологияларды пайдалану — заман талабы - Кервенова, М.М.; Абенова, К.М. (ҚарМУ баспасы, 2012)
Мақалада шетел тілін оқытуда қазіргі заманауи технологиялардың қолдану жолдары, олардың тіл дамытуға тигізетін ықпал-əсерлері қарастырылады жəне оқушылардың сын тұрғысынан ойлау қабілетін қалыптастыру мəселелері зерделенеді. Сондай-ақ оқу үрдісінде ғаламтор мүмкіндіктерін қолдану негізінде оқушыларға жетістікке жету үшін бағытталған тиімді əдіс-тəсілдері жан-жақты са- раланып көрсетіледі. Авторлар «Сын тұрғысынан ойлауды дамыту» бағдарламасының стратегияла- рымен өткен ағылшын тілі сабақтарына кең түрде сараптама жасайды.
Применение инновационных технологий в сфере образования — требование эпохи
Keywords: инновациялық технология; шет тілі; ауызша сөйлеу; дағды; сыни ойлау; жұмыс əдістері мен формалары; ғаламтор; компьютерлік технология; оқу үдерісі; оқу жəне жазу