Кəсіпорынның қаржылық жағдайына талдау жүргізу құрылымы - Сабыржан, А.; Край, М.М. (ҚарМУ баспасы, 2020)
Мақалада кəсіпорынның қаржылық жағдайына талдау жүргізу құрылымы қарастырылған. Кəсіпорынның қаржылық жағдайы мен оның өзгеру перспективалары тек қаржылық сипаттағы факторларға емес, сондай-ақ құндық бағалауы жоқ көптеген факторларға байланысты. Оның ішінде: саясаттық жəне жалпы экономикалық өзгерістер, сала немесе кəсіпорын басқармасының ұйымдастырушылық құрылымын қайта құру, меншік нысанын алмастыру, персоналды кəсіби дайындау.
Keywords: қаржылық жағдай; талдау; жедел-талдау; бөлшектеп талдау; баланс; коэффициент; бағалау; есептілік; капитал