С.Сматаевтың «елім-ай» романындағы тарихи тұлғалардың сомдалуы - Хамзин, М.Х.; Ақжүнісова, Н.Б. (ҚарМУ баспасы, 2010)
Мақалада Софы Сматаевтың «Елім-ай» тарихи роман-трилогиясындағы образдар жүйесін берудегі көркемдік тəсіл мəселесі қарастырылды. Авторлар аталмыш шығармадағы кейіпкерлердің нақты, ұлттық, халықтық мінездерін айқындап көрсетті.
Передача системы образов в историческом романе С.Сматаева «Елім-ай»
Transfer of images in the historical novel S.Smataeva «Elim-ai»
Keywords: тарихи дəйектілік; саяси жағдай; əлеуметтік мəселелер; ұлттық əдет-ғұрып; халықтық мінез-құлқы; əпербақан саясатшылар; тарихи шындық; көркемдік шындық; образ шынайылығы; суреткерлік шеберлік