ЕАЭО-ның Қазақстандағы цифрлық экономиканың дамуына әсері - Есполова, Ж.М.; Шекимова, Л.С. ("Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті" КЕАҚ баспасы, 2022)
Елдегі экономиканың дамуына сыртқы елдермен қарым-қатынас үлкен әсерін тигізеді. Сол қарым-қатынас түрі ретінде бұл мақалада Қазақстанның ЕАЭО ісі аясындағы экономикалық серпіні қарастырылған. Яғни кедендік саяси жағдайды зерттей отырып, одақтың жұмыс істеуі кезінде бірлестік елдері азаматтарының өмір сүруі мен жұмысы үшін қолайлы жағдайлар жасау бойынша ілгері даму өзгерістерін, одақ қағидалары мен жоспарларына сәйкес жаңартулар, экономикалық даму аспектілерін байқауға болады
Keywords: экономика; кеден; ЕАЭО; цифрлық экономика