УСЛОВИЯ СПЕЦИФИЧЕСКОГО СВЯЗЫВАНИЯ МОНОКЛОНАЛЬНЫХ АНТИТЕЛ С АДСОРБИРОВАННЫМИ НА НОСИТЕЛЕ СУСПЕНЗИЕЙ ОПУХОЛЕВЫХ КЛЕТОК - Ескендирова, С.З. (Изд-во КарГУ., 2009)
Кез келген иммунды химиялық талдаудың алғашқы үрдісі талданып отырған қосылысқа телімді антиденені «тану» сатысы болып табылады. Иммунды химиялық кешеннің «антиген – антидене» түзілу процесі белгіленген аффинділік, компоненттер концентрациясы жəне реакция шарттары қатаң сандық қатынаста жүреді. Автор қатерлі ісік жасушаларының беткейлік антигендерінде алынған моноклоналды антиденелер негізінде, құрамына иммундық кешеннің «антиген – антидене» тепе-теңдігі константын белгілеу жəне коммерциялық конъюгатпен байланысу кинетикасын бағалау шарттары енетін, жанама иммунды-ферментті талдауды қоюдың оңтайлы шарттарын зерттеді.
Keywords: УСЛОВИЯ СПЕЦИФИЧЕСКОГО СВЯЗЫВАНИЯ; МОНОКЛОНАЛЬНЫХ АНТИТЕЛ; АНТИТЕЛ С АДСОРБИРОВАННЫМИ; НОСИТЕЛЬ СУСПЕНЗИЙ; ОПУХЛЕВЫЙ КЛЕТКА