К ПРОБЛЕМЕ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЙ ПОДГОТОВКИ БУДУЩИХ СОЦИАЛЬНЫХ РАБОТНИКОВ ДЛЯ РАБОТЫ В ПОЛИКУЛЬТУРНОЙ СРЕДЕ - Черниязова, А.Ж. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада болашақ əлеуметтік қызметкерлердің іс-əрекетінде полимəдениеттік ортада полимəдениеттік білімнің негізінде құндылықтар мен мəдени əлемнің идеалдары, толеранттілігі, белсенді мəдениаралық қарым-қатынастығы кəсіптік қалыптасу процесі, полимəдениеттік білім беру сұрақтары қарастырылады. Автор полимəдениеттік мəселелердің рөлі мен тəжірибелік мəнін анықтау арқылы əлеуметтік қызметкерлерді тəрбиелеу мəселелерін, қазіргі жағдайда студенттердің полимəдениетін қалыптастыру бойынша деректер береді. Жоғары мектептегі полимəдениетті қалыптастырудың міндеттерін ескереді де, оларды шешуге қажетті нормативтік құжаттарды ұсынады.
Keywords: поликультурная среда; подготовка будущих социальных работников; проблема профессиональный подготовки