Применение синтаксического анализатора при построении графиков функций - Адекенова, А.Н.; Устинова, Л.В. (Изд-во КарГУ, 2011)
Мақалада функциялардың графиктерін салу барысында синтаксистік талдауышты қолдану мүмкіндігі көрсетілген. Қолданбалы математика жəне информатика кафедрасының мұғалімдерімен екі негізгі модельдерден тұратын программа құрылған: синтаксистік талдауыш пен функциялардың графиктерін салу. Сонымен қатар математикалық өрнек құрамның сипатталуы мен араларындағы қарым- қатынастары көрсетілген синтаксистік талдауының негізгі үлгісі құрастырылған. Программа жеке модульдерден тұратын болған соң, оларды өңдеуге мүмкіндік бар, сондықтан оларды басқа программаларда да қолдануға болады. Жұмыс барысында математикалық өрнекті талдау алгоритмдері құрылған. Берілген программаны информатика мен жоғарғы сыныптарда математика сабақтарында қолдануға болады. This article discusses the use of the parser to construct graphs of functions. Team of trainers program was established, which consists of two main modules: the parser and graphing functions. In this case, was developed by the general scheme of parsing a mathematical expression describing the structures and their interactions. Since the program is divided into modules, thus can be easily modified, allowing the use of modules developed in other programs. When working on the project were created algorithms to produce parse mathematical expressions. The presented program can be used as the science lessons, and on the lessons of algebra in high school.
Application for parser plotting functions