Қазақ тіліндегі этномəдени лексиканы зерттеудің ғылыми негіздері - Қазанбаева, А.З.; Қапанова, А.Е. (ҚарМУ басп., 2013)
Мақалада қазақ тіліндегі этнолексиканың қалыптасу, даму тарихы қарастырылып, ғалымдардың пікірлеріне шолу жасалған. Этносты, этнос болмысын оның тілі арқылы танып-білудегі тілдің көрінісін нақты мысалдар негізінде айқындап берген. Этномəдени лексика тілдің лексика-семантикалық қорын байытатын тіліміздегі этнолингвистикалық арналардың негізі болып табылатындығы айтылған. Ж.Аймауытов, М.Əуезов, Ə.Нұрпейісов шығармаларынан алынған этноатаулар ұлттық бояу жасаудың құралы болатындығы нақты мысалдар арқылы көрсетілген.
Научные основы исследования этнокультурной лексики казахского языка
Scientific bases of research of ethnocultural lexicon of the Kazakh language
Keywords: этнолингвистика; этнос; тіл əлемі; мəдениет; этномəдени лексика; этномəдениет; ұлттық болмыс; ұлттық дүниетаным; этнолексика; этномəдени ақпарат; мəдени-рухани байлық