Қазақстан Республикасында цифрлық экономиканың жағдайы - Тусупбаева, Б.С.; Салхимбаева, Э.Т.; Муратова, С.М. ("Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті" КЕАҚ баспасы, 2022)
Цифрлық экономика тұжырымдамасы 20 ғасырдың соңғы он жылдығын да пайда болды. Цифрлық технологиялардың таралуы көптеген мемлекеттердің тарихының, қоғамының және экономикасының дамуының басым бағыттарын алдын-ала анықтайды. Сонымен бірге ақпараттық-коммуникациялық кеңістікте жаһандық төңкеріс орыналуда. Жылдам цифрландыру адам өмірінің барлық салаларына әсеретті. Бұл оның мемлекетке саяси, мәдени, экономикалық, қаржылық, әлеуметтік салаларда да әсер еткенін білдіреді.
Keywords: Цифрлық экономика; инновация; цифрландыру парадигмасы; ақпараттық кеңістік; цифрлық кеңістік; қаржы