On similarities of ∆ -PJ theories in enriched signature - Yeshkeyev, A.R. (Ye.A.Buketov Karaganda State University Publishing house, 2011)
Мақалада центрлік типтер арқылы байытылған сигнатурада позитивті йонсондық теориялардың кейбір модельді-теоретикалық қасиеттері қарастырылған. Осындай теорияларды семантикалық зер- ттеу тəсілі арқылы əр түрдегі ұқсастығы мен олардың центрлерінің арасындағы байланыс қарастырылған. Негізгі байқаумыз қарастырылған ұқсастықтар біраз классиқалық модельді- теоретиқалық қасиеттерін сақтайды. В статье через центральные типы рассмотрены некоторые теоретико-модельные свойства позитивных йонсоновских теорий в обогащенной сигнатуре. С помощью семантического метода исследования йонсоновских теорий рассмотрены отношения различных типов подобий между теориями и их цен- трами. Замечено, что многие свойства теоретико-модельного характера являются инвариантными от- носительно таких подобий.
Байытылған сигнатурадағы ∆ -PJ теориялардың ұқсастықтары туралы