Қазақстандағы этносаралық қатынастардың әлеуметтік жұмыстағы теориялық негіздері: Монография. - Джамалиева, Ғ.Ж.; Ахметова, И.А. (ҚарУ басп., 2020)
Монографияда этносаралық қатынастарды реттеудің теориялық мәселелерінің маңызды бөлігі, этносаралық қатынастардың құқықтық реттелуінің қазіргі даму бағыттары көрсетілген. Осы саладағы қазіргі әлемдік даму тенденцияларына назар аударудың маңыздылығын, оны осы қатынастарды ұлттық құқықпен реттеуде ескеру қажеттілігімен түсіндірілді. Казіргі кездегі этносаралық қатынастарды реттелудің әлемдік тәжірибесінде басты критерий «этникалық теңдік». Оның үстіне, халықаралық- құқықтық доктринада түпкілікті, шын мәніндегі ұлттық теңдікке, тек аталмыш мемлекетте ұлттық азшылық конституциямен және заңнамамен белгіленген, азшылдықтың жойылып кетуіне қарсы кепілдіктер беретін құқықтарға ие болғанда ғана қол жеткізуге болады деген ереже жалпыға танылған. Сондықтан да, жұмысымыздың теориялық мәнінің маңызы зор. Монография студентерге, магистранттарға жоғарғы оқу орындарыңың оқытушыларына арналады
Keywords: ұлтаралық келісім; Қазақстан; татулық; этносаралық қатынастар; ұлтаралық қақтығыстар; әлеуметтік жұмыс; әлеуметтік бостандық; ұлттық-мәдени орталықтар; Халықтар Ассамблеясы