Использование инновационных технологий при изучении магнитных явлений - Ильина, Л.Ф.; Тажибаева, Д.К. (Изд-во КарГУ, 2010)
Қазіргі кезде ақпараттың көлемі мен қиындық деңгейі арта береді, сондықтан оны ұғу процесі мен адамның интеллектуалдық даму процесі жаңа жолдар мен технологияларды жасау мен интенсификациялауды мəжбүр етеді. Дж. Максвелл ашқан макроскопиялық электродинамика теорияны түсіну үшін, материяның табиғатын кеңейту қажет. Сондықтан электродинамикада материяның басқа түрі енгізіледі — өрістік материя, демек, электромагниттік өріс. Инновациялық технологиялар мен электрондық ресурстар тез дамитын жағдайда тек дəстүрлі технологияларды қолдануға болмайды. Бұл жағдаймен сəйкес «Электрлік күші мен магнетизм» бөлімін өткенде, инновациялық технологиялар мен электрондық білім беру ресурстар қолдануда əдістерге тексеру жүргізілді. Бұл технологиялар мен ресурстар материалды оқу деңгейін физикалық процестер мен заңдарын визуализациялау арқылы арттыруға септігін тигізеді. The range and level of information complexity continually increase at present time, and so its learning process and process of person intellectual development demand intensification and using of new methods and technologies. Before understanding the heart of macroscopic electrodynamics theory, the creator of which was J.Maxwell, it is necessary to widen and extend matter concept. Just one kind of matter — substance has in view in the classical variant. Another form of matter — field substance, i.e. electrodynamics field, is introduced exactly in electrodynamics. It is impossible to limit by only traditional technologies in conditions of fast developing innovation technologies and electronic resources. In conformity with it the approbation of methods on basis of innovation technologies and electronic educational resources using was carried out. This methods allow to raise learn activity, quality of material mastering by the visualization of physics processes and physics regularities.
The using of innovation technologies during magnetic phenomenona study