Қазақстан Республикасында ақпараттық технологиялардың дамуы - Нұржан, М.Ә.; Адилбаева, А.Т.; Қайратқызы, А. ("Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті" КЕАҚ баспасы, 2022)
Қазіргі заманда барлық адамдар белгілі бір ақпаратты иеленетін уақытта өмір сүреді. Сондықтан ақпараттық технологиялардың рөлі әрқайсымыздың өмірімізде орасан зор. Бүгінгі таңда бұл ақпараттық серпіліс дәуірдің таңғажайып өзгерістерінің басында басты күшке айналады. Біріккен Ұлттар ұйымының "ХХІ ғасыр- ақпараттандыру ғасыры"шешімі бойынша. Қазақстан Республикасы да жаңа кезеңге өтті, оның негізгі белгісі ғылыми - техникалық прогресс-қоғамды ақпараттандыру болып табылады.
Keywords: ақпараттық технологиялар; ақпараттық жүйелер; интернет; технология