Қазақстан Республикасында көптілді білім беру жүйесінің негізі жəне факторы - Жанұзақов, Н.Б.; Искакова, Р.К.; Бейсенбаева, Б.А. (ҚарМУ баспасы, 2015)
Мақалада ғалымдардың əлемдегі көптілділікті меңгеруде, алдына мақсат етіп қойған өзекті мəселелері қарастырылған. Мақала авторлары көптілді білім беру факторын жəне негізін қарастырады. Нақты ақпаратты дидактикалық құралы анықталып, соның ішінде көптілді білім берудегі маңыздылығы көрсетіледі.
Keywords: көптілділік; жаһандану; фактор; формула; шетел тілі