Сравнительный анализ результатов переработки нефтяного шлама месторождения «Каражанбас» - Ахметкаримова, Ж.С.; Татеева, А.Б. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақалада Қаражанбас кен орнының мұнай шламын қайта өңдеу үрдісінің мəселесі қарастырылған. Жоғары технологиялық əдістер арқылы мұнай шламының құрамындағы металл мөлшері анықталған. In this article considered the problem, which connecting with oil-alime on field. The composition property of oil-alime is research and introduce the results of research which showing the effective applying the methods on the process of utilization was descript.
Keywords: нефтяной шлам; Каражанбас; месторождение; промышленные отходы; утилизация