Мектепке дейінгі балаларды ұлттык ойындар арқылы дене шынықтыру сабағында тәрбиелеудің мазмұны мен әдістемесі - Мықтыбеков, С.Д.; Советов, А.Р.; Калиев, С.С.; Икрашев, С.Т. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Мақалада мектепке дейінгі балалардың дене шынықтыру сабақтарында ұлттық ойындар арқылы тәрбиелеудің әдістемелері туралы баяндалады. Сонымен қатар балабақшаларда дене шынықтыру сабағын өткiзу барысында жаттығу элементтерін ұлттық ойындар арқылы игеруіне кeңiл бөлiнуi мен балалардың қимыл қозғалысы және дене сапаларын дамытудағы орны туралы әдістемелер берілген.
The content and methodology of educating preschool children in physical education lessons through national games
Keywords: дене шынықтыру; балабақша; дене сапалары; ұлттық ойындар; сабақ