Физика пәнін оқыту барысындағы «tinkercad» – 3D модельдеу платформасының мүмкіндіктері - Жанатаева, А.Е.; Сабыр, М.М. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2025)
Бүгінгі білім беру жүйесі ақпараттық технологиялардың жылдам дамуына негізделген. Инновациялық әдістерді қолдану оқушылардың пәнге қызығушылығын арттырып, материалды терең түсінуге мүмкіндік береді. Осыған орай, физика пәнін оқытуда 3D модельдерін қолдану ерекше маңызды. 3D модельдер физикалық құбылыстарды көрнекі түрде көрсетуге және оқушылардың абстрактілі ұғымдарды жақсы түсінуіне көмектеседі.
Keywords: 3D модельдері; физика; tinkercad