Мемлекеттік органдар қызметінің ақпараттық ашықтығын жетілдірудегі цифрлық технологиялар - Бекетова, Қ.Н.; Әмірбекқызы, А. ("Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті" КЕАҚ баспасы, 2022)
Мақалада мемлекеттік органдар қызметінің ақпараттық ашықтығын жетілдірудегі цифрлық технологияладың рөлі туралы баяндалған.Цифрлық технологияларды дамыту ашық және қолжетімді мемлекетті құруға мүмкіндік береді. Мемлекеттік және стратегиялық бағдарламалар, ақпарттар, белгілі мерзімде атқарылған жұмыстар туралы есеп және маңызды жаңалықтар интернет-ресурстар арқылы жүзеге асырылады. Сол себепті, мемлекеттік органдар қызметінің ақпараттық ашықтығын жетілдірудегі цифрлық технологиялардың жаңа ұсыныстары анықталды. Сондай-ақ, ақпаттың ашықтығын жетілдірудегі басты мәселелер және оларды шешу жолдары қарастырылады. Ақпараттың еркіндігін арттырудағы цифрлық технологиялардың үлесі қарастырылады.
Keywords: ақпарттық ашықтық; цифрландыру; цифрлық технология; ашық үкімет; электронды үкімет; экономикалық тиімділік