Дене шынықтыру сабақтарында қазақтың ұлттық ойындарын пайдалану - Ибраев, Е.Г.; Елеукешов, О.Н.; Асхатов, А.А.; Пирназаров, А.У. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Мақалада мектептерде ұлттык ойындарды пайдаланып дене шынықтыру сабағын eткiзудiң негiзгi мәселелерi сөз болады. Сонымен қатар дене шынықтыру сaбaғы барысында пайдалану мақсаты мен мiндеттерi туралы ойлар талқыға салынып, мектеп оқушыларының ұлттық ойынды жақсы біліп, одан шығaтын нәтижeнi күнделікті өмiрде пайдалану бiлiгi туралы баяндалады.
Use of kazakh national games in physical culture lessons
Keywords: ұлттық ойындар; сабақ; мектеп; спорт; дене шынықтыру; мұғалім