Қазақ прозасы: ағымдар мен әдістер: Монография - Жарылгапов, Ж.Ж. (Гласир, 2009)
Монографияда қазак эдебиетіндегі прозаның қалыптасуы мен даму жолындағы кӛркемдік әдістер мен әдеби ағымдардың орны жҥйелі қарастырылады. Әдістер мен ағымдардың теориялық мәселелері сараланып, ол категориялар шығармашылыктың ішкі заңдылыктарымен, қаламгерлердің кӛркемдік таным эволюцияларымен тығыз байланыстырылады. Кітап жоғары жэне арнаулы орта оқу орындарының қазак тілі мен әдебиеті студенттеріне, магистранттарына мектеп оқытушыларына, әдебиеттанушылар мен жалпы әдебиет сҥйер кауымға арналған.
Keywords: Қазақ прозасы; ағартушылық реализм; Социалистік реализм; ұлттык проза; Сентиментализм; Натурализм; Ағымдар табиғаты