Көлік бизнесінде есеп пен аудитті ұйымдастыру ерекшеліктері - Құсайын, А.О. (Академик Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2024)
Бұл мақалада көлік бизнесінде есеп пен аудитті ұйымдастырудың негізгі ерекшеліктері қарастырылады. Көлік бизнесінің экономикалық маңыздылығы, қаржылық есеп жүргізу талаптары және аудиттің рөлі талданады. Есеп объектілері, шығындар құрылымы, халықаралық стандарттарға сәйкестік және экологиялық нормаларды сақтау мәселелері талқыланады. Заманауи технологияларды енгізу, автоматтандыру және кәсіби аудиттің тиімділігі көрсетіледі.
Keywords: көлік бизнесі; бухгалтерлік есеп; аудит; қаржылық есептілік; салық салу; халықаралық стандарттар; автоматтандыру