Мағжан жайлы маңызды зерттеу - Əбдуов, М.І. (ҚарМУ басп., 2013)
Мақалада академик Р.С.Кареновтың қазақтың ХХ ғасырдағы данышпан ақыны Мағжан Жұмабаевтың өмірі мен шығармашылық қызметі жайлы монографиялық зерттеуіне баға берілген. Қазақ сөз өнерінің көрнекті шеберінің 120 жылдық мерейтойына арналған аталмыш басылымның уақытылы еңбек екендігі айтылған. Монографияда өткен ғасырдағы қайталанбас тұлғаның саяси, қоғамдық жəне əдеби қызметі жан-жақты сипатталған. Жүргізілген бұл зерттеу халықтың сүйікті ақынының өмірі мен қызметіндегі кейбір ақтаңдақтардың орнын толтыратындығы көрсетілген.
Научное исследование о Магжане
Scientific research about Magzhan
Keywords: зерттеу; əдеби шығармашылық; символизм; ақын; түркішілдік сарын; жырлау; қиын-қыстау; пікір; деректер; көркемдік жаңалық; өр бейнелі