Білім берудегі макдональдизация қазіргі кезеңнің тенденциясы ретінде - Мүсілімова, Қ.С. (ҚарМУ басп., 2010)
Білім беру тəжірибелеріне қатысты формалды рационалдықтың қазіргі заманғы типі ретіндегі макдональдандырудың негізгі параметрлері қарастырылды, оның негізгі ерекшеліктері талданды. Қазіргі заманғы қоғамның талаптарына макдональдандырудың негізіндегі білім берудің жекелеген тəжірибелерінің сəйкес келетіндігі туралы тұжырым негізделді, бірақ бұл жоғарғы білікті мамандарды дайындау деңгейіндегі дəстүрлі білім беру мен ғылыми мектептерді сақтау жəне дамыту жағдайында мүмкін болды.
Макдональдизация в образовании как тенденция современности
McDonaldization in education as tendency of modern world
Keywords: білім беру; қоғам; мəдениет; əлеумет; адам; азаматтық қызмет; этникалық қызмет; жаңаруы; өркениет