Сабақтан тыс жұмыс бастауыш сынып оқушыларында мәдени құндылықтарды қалыптастыру тәсілі ретінде - Бертай, Ж.М. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Мақалада сабақтан тыс жұмыс бастауыш сынып оқушыларында мәдени құндылықтарды қалыптастыру тәсілі ретінде қарастырылған. Оқушылардың жалпы мәдени мүдделерінің дамуын қамтамасыз ететін,мәдени құндылықтар қалыптастыратын сабақтан тыс іс-әрекетті ұйымдастыру формалары және сабақтан тыс жұмыстың мазмұны мен ұйымдастырылуына қойылатын негізгі талаптар көрсетілген.
Keywords: мәдениет; мәдени құндылықтар; сабақтан тыс шаралар; сабақтан тыс жұмыс; сабақтан тыс іс-әрекет