Дiн аясындағы шешендік сөздер - Оймаутов, Р. (ҚарМУ баспасы, 2010)
Мақалада діни шешендіктің табиғатына қатысты мəселелер қарастырылған. Автор шешендік өнердің негізгі теориялық ережелерін зерделей отырып, оның қазақ халқының сөз өнері тарихындағы орнын, қазақ сот шешендігінің қалыптасуы мен дамуына əсерін анықтай келе, бүгінгі таңдағы шешендіктің жекелеген аспектілері жайында сөз қозғады.
Специфика религиозной риторики
The specifics of religious rhetoric
Keywords: шешендік өнер; діни шешендік; риторика ғылымы; сөзшешеңдік; нақыл сөздер; өмір тəжірибесі; мақал-мəтелдер; шариғат заңы; дiн мəселелерi; сүре