Математическое обеспечение управления инновационными проектами на базе сетевого моделирования - Каренов, Р.С. (Изд-во КарГУ, 2011)
Жоспарланған мақсатқа қол жеткізумен байланысты міндеттер немесе шаралар жиынтығы ретіндегі жобаларды басқару қажеттігі көрсетілген. Ганттың графигі көмегімен жобаны жоспарлау жəне оның орындалуын бақылау мүмкіндігі жөнінде айтылған. Жобаның жүзеге асуы үдерісін графиктік кескіндеу ретіндегі желілік матрицаның сипаттамасы берілген. Желілік модельдің негізгі элементі бо- лып табылатын желілік графиктің параметрлерін есептеу əдістемесі ұсынылған. Ірі ауқымды жоба- ларды жоспарлаудың жəне олардың жүзеге асуын үйлестірудің негізгі тəсілдері бөлініп көрсетілген. Сындарлы жол тəсілі бойынша күнтізбелік жоспарлаудың əдістемелік принциптері қарастырылған. Жобаларды басқару үшін негіз болатын сындарлы жол тəсілінің артықшылықтары көрсетілген. Necessity of management by projects as a set of problems or actions connected with achievement of the planned purpose is shown. Possibility of planning and control over execution of the project by means of the schedule of Ganta is illustrated. The characteristic to a network matrix as to a graphic representation of processes of realization of the project is given. The design procedure of parameters of the network schedule which is a basic element of network model is offered. The main methods of planning and coordination of performance of large-scale projects are allocated. Methodical principles of scheduling on a method of a critical way are considered. Advantages of a method of a critical way as bases for a management of projects are reveal.
Management Software innovative projects on the basis of network modeling