Формирование правовых основ противодействия терроризму и религиозному экстремизму — залог обеспечения национальной безопасности Республики Казахстан - Амандыкова, С.К.; Испергенов, С.К. (Изд-во КарГУ, 2011)
Мақалада «Терроризмен күрес туралы» ҚР Заңына осы саланы реттейтін құқықтық жəне ұйымдастырушы құқықтық акті ретінде талдау жасалынған. Сонымен қатар діни-саяси экстремизммен күресудің ұтымды механизмдерін қалыптастырудың сұрақтары қарастырылған. Діни қатынастарды реттейтін жаңа заңнамаға талдау жасалына отыра, діни экстремизммен күресудің жүйесі келтірілген. Жалпы құқықтық тұрғыда жоғарыда айтылған қатынастарды реттейтін кешенді мақсаттары көрсетілген. In this article the author examines the law «On combating terrorism», which established the legal and institutional framework to combat terrorism in the country. The author examines the problem of finding effective mechanisms to neutralize the threat of religious-political extremism and the problems of developprocessing mechanisms for combating modern threats in Kazakhstan. An analysis of the new Kazakh Law «On the religious activities and religious associations», which provides a system of measures aimed at countering religious extremism.