Изучение анатомических структур некоторых видов полыней казахстана - Сеняк, Е.Н.; Яговдик, М.А.; Ахметжанова, А.И. (Изд-во КарГУ им. Е.А.Букетова, 2010)
Қазіргі таңда дəрілік қасиетке ие көптеген өсімдіктер анатомиялық деңгейде іс жүзінде зерттелмеген, бірақ тəжірибенің көрсетуі бойынша мұндай зерттеулер өте қажет. Микродеңгейде өсімдіктерді зерттеу өсімдікке қатысты түрді анықтау кезінде қателіктерді байқатпайды, сонымен қатар диагностикалық белгілерді көрсетеді жəне өсімдіктегі эфирлі заттардың орнын шектейді. Мұндай зерттеулердің фармакология жəне фармакогнозия үшін зор маңызы бар. In this article were shined the aspects of studying of an anatomic structure of some kind of Wormwoods. For today many plants possessing medicinal properties practically are not studied at anatomic level though as practice shows similar researches are very important. Thanks to studying of plants on micro level it will be possible to reduce errors at definition of a kind of plants, and also to reveal diagnostic signs and places of the greatest localisation of ethereous substances. Such researches are great important for pharmacology and pharmacognozy.