Иштван Мандоки еңбектеріндегі қазақ-түркі тарихының мəселелері - Бакыткали, Э.Т.; Дукенбаева, З.О.; Мұратбекқызы, Б.; Ерденбекова, Ж.С. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2022)
Мақала əйгілі мажар ғалымы, түркітанушы, еуропалық қыпшақтанушы Иштван Қоңыр Мандокидің ғылыми қызметіне арналған. Оның негізгі ғылыми қызығушылықтары қыпшақ-түркі филологиясымен, мажарлардың ежелгі тарихымен, мажар қыпшақтарының этнографиясы мен этникалық тарихымен жəне мажар тіліндегі түркі текті көптеген сөздердің түп төркінін зерттеумен байланысты. Ғалымның венгер, неміс, француз, қазақ т.б. тілдерде қырықтан астам ғылыми мақалалары жарияланған. Авторлар мақалада И. Мандокидің еңбектері жəне ғылыми зерттеуінің негізгі бағыттарын қарастырған. Сонымен қатар түркітануға жəне қыпшақтануға қосқан үлесіне талдау жасаған.
Вопросы казахско-тюркской истории в трудах Иштвана Мандоки
Questions of the Kazakh-Turkic history in the works of Istvan Mandoka
Keywords: Иштван Мандоки; тарих; түркітану; қыпшақтар; қыпшақтану; Иштван Мандокидің еңбектері; мажарлар