Серпімді-илемділік кезеңіндегі арқалықты есептеу - Тұрсынов, К.А.; Ахажанов, С.Б.; Мəкенова, Л.С. (Қарму басп., 2012)
Мақалада материалы илемді, таза серпімді жəне серпімді-илемділі болғандағы арқалықты есептеу қарастырылған. Серпімді бекіністегі арқалықтың иілуінің кернеулік-деформациялық күйі илемділік жағдайда толығымен анықталған. Нормалдық кернеудің жəне арқалық материалының модулінің өзгеру заңдылықтары алынған. Арқалықтың ішкі күштері мен жылжулары табылған. Алынған нəтижелердің мəндері кесте жəне график түрінде көрсетілген.
Расчет балки на упруго-пластической стадии
Calculation of the beam on elastic-plastic stage
Keywords: илемді; таза серпімді; серпімді-илемділі; серпімді бекіністегі арқалық; кернеулік деформациялық күй