«Технология» пəнін оқытуда қалыптасатын құзыреттіліктер сипаты - Камалов, Ю.Н.; Альчимбаев, Е.Е. (ҚарМУ басп., 2015)
Мақалада «Технология» мектеп пəнін оқытуда оқушының функционалдық сауаттылық ролі қарастырылған. Бағдарламалық материалдың мазмұны талданған. Оқушының кілтті жəне пəндік құзыреттілігі анықталған. «Технология» пəнін оқытудың оқушының функционалдық сауаттылығын қалыптастырудың теориялық моделі көрсетілген.
Описание формируемых компетенций по обучению дисциплины «Технология»
Тhe description formed competences on training of discipline «Тechnology»
Keywords: технология; мектеп; оқыту; оқушы; функционалдық сауаттылық; кілтті құзыреттілік; пəндік құзыреттілік; моделі