Шет тілі сабақтарында оқу процесінің тиімділігін арттыру құралы ретінде ақпараттық- коммуникациялық технологияларды қолдану - Хуанган, А. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2021)
Білім беруді ақпараттандыру дегеніміз - білім беру саласын оқыту мен тəрбиелеудің психологиялық-педагогикалық мақсаттарын жүзеге асыруға бағытталған жəне денсаулықты сақтау жағдайында қолданылатын қазіргі заманғы ақпараттық-коммуникациялық технологияларды əзірлеу жəне оңтайлы пайдалану əдіснамасымен, технологиясымен жəне практикасымен 58 қамтамасыз ету процесі. АКТ-ның педагогикалық технологияларға əсері мүмкіндіктерді пайдалану арқылы оларды байытуда көрінеді. Олар мұғалімдерді тиімді көмекші құралдармен қамтамасыз етеді, яғни олар оқу процесіне негізделген жəне үйлесімді болса, оқытушыларға жаңа оқу мүмкіндіктерін береді. Мақалада шет тілдерін оқытуда əртүрлі ақпараттық технологияларды қолдану, сондай-ақ оларды оқу процесінде біріктіру туралы айтылады.
Keywords: ақпараттық-коммуникациялық технологиялар; шет тілі; оқу процесі; тиімділік; мақсат