Қазіргі кездегі Қазақстандағы шағын инновациялық кəсіпкерлік: мəселелері мен даму жолдары - Есполова, Ж.М.; Райханова, Г.А. (ҚарМУ баспасы, 2020)
Тікелей инвестициялармен қатар елге жаңа технологиялар, жаңа басқару келеді. Көптеген кəсіпорындар үшін шетелдік технологиялар мен лицензияларды сатып алу үлкен ынталандыру болып табылады, өйткені оларға əлемдік нарыққа шығуға мүмкіндік береді. Сонымен қатар, шетелдік технологиялардың бақыланбайтын ағыны отандық ғылыми-өндірістік кешеннің дамуын бəсеңдетуге алып келуі мүмкін, бұл отандық өнеркəсіптің шетелдік əзірлемелерге технологиялық тəуелділігінің туындауына нақты қауіп туғызады.
Keywords: инновациялар; инновациялық қызмет; инновациялық жүйе; инновациялық инфрақұрылым; инновациялық кəсіпкерлік; кəсіпорындар; инновациялық менеджер; инновациялық саясат үлгілері; жаһандық инновациялар; қаржылық инфрақұрылым; ғылыми-техникалық сала