Өрен жүйрік Ахметбек ақынның құрметіне - Хамзин, М.; Қазбеков, Т.Б. (ҚарМУ баспасы, 2010)
Ахметбек Байсалбайұлының шығармаларының ерекшелігі жан –жақты ашылған, сондай-ақ қоғамдық өмірімен табиғаттағы көкей тесті мəселелер оның шығармаларының басты тақырыптарына айналғандығы көрсетіледі. Ақынның негізгі шығармаларына тарихи шолу жасалған.
Дань уважения поэту-импровизатору Ахметбеку Байсалбайулы
In honor of Akhmetbek akyn
Keywords: Айшықтау сөздер; көркемдік тəсілдер; жанрлық сипат; ақындық əлем; тарихи таным; тоғысқан тағдыр