ҚЫМЫЗДЫҢ КЕЙБІР БИОХИМИЯЛЫҚ ҚҰРАМЫ МЕН ОНЫҢ САПАСЫНА ƏР ТҮРЛІ СҮТҚЫШҚЫЛДЫ БАКТЕРИЯЛАР МЕН АШЫТҚЫЛАРДЫҢ ƏСЕРІ - Мырзаханов, Н.М.; Елеупаева, Ш.К.; Түсіпханова, Л.И. (ҚарМУ баспасы, 2009)
В статье рассмотрены особенности кумыса — древнего лечебного напитка, его биохи- мические свойства и состав. Приводятся данные о влиянии кисломолочных бактерий и дрожжей на его состав.
Keywords: қымыздың биохимиялық құрамы; қымыздың сапасы; әр түрлі сүтқышқылды бактериялар; ашытқылардың әсері