Этанол ортасындағы антраценнің каталитикалық гидрогенизациясы - Байкенов, М.И.; Халикова, З.С.; Кочегина, Е.В.; Əбсəт, З.Б.; Каримова, А.Б.; Рахимжанова, Н.Ж. (ҚарМУ баспасы, 2017)
Катализатор қатысында этанол ортасында антраценнің гидрогенизациясын жүргізу нəтижелері келтірілді. Катализатор негізінде никель жəне темір көмірлі микросфераларына қондырылған темір жəне мыс наноөлшемді ұнтақтары қолданылды. Салыстырмалы катализатор негізінде жоғары дисперсті темір тотығы — гетит β-FeOOH алынды. Тəжірибелер жоғары қысымды реакторда жүргізілді. Шикізаттың конверсия дəрежесі қалдықты антрацен бойынша бағаланды. Темірдің наноұнтағының 1,5 бөлшегін енгізу барысында аз мөлшерде каталитикалық əсер байқалды.
Каталитическая гидрогенизация антрацена в среде этанола
Catalytic hydrogenation of anthracene in ethanol medium
Keywords: антрацен; гидрогенизациялау; көмірлі микросфера; каталитикалық əсер