Цифрлық Қазақстан: әлемдік тәжірибе және серпіліс мүмкіндіктері - Утегенова, Ж.М.; Ұзақбай, С.Е.; Шамуратова, М.М. ("Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті" КЕАҚ баспасы, 2022)
Цифрлық трансформация идеясы бүкіл әлемді қамтиды. Қазіргі әлемде цифрлық технологиялар елдердің экономикасын дамытуда маңызды рөл атқарады. Цифрлық технологиялар бірқатар артықшылықтар берді - халық пен бизнестің мемлекеттік қызметтерге қолжетімділігін жеңілдету, ақпарат алмасуды жеделдету, бизнесті жүргізу үшін жаңа мүмкіндіктердің пайда болуы, жаңа цифрлық өнімдерді жасау және т.б. Мақалада цифрландыру қалай дамуда, әлемдік тәжірибе қандай және Қазақстанның қандай серпіліс мүмкіндіктері бар екені қарастырылады.
Keywords: Цифрлық трансформация; цифрлық технология; цифрлық өнім; мемлекеттік цифрландыру; цифрлық экономика